Afbeelding
CORONAVIRUS

Actueel aantal besmettingen

Actueel 768 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sinds de laatste update gisteren zijn er in Nederland 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. 

Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. Er zijn sinds de vorige update 30 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. 

In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353). Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Het kaartje van de RIVM meldt in Leidschendam-Voorburg 9,3 besmettingen per 100.000 inwoners (?). Omdat dit cijfer alleen maar onduidelijkheid schept, zal Het Krantje Online dit voortaan niet meer noemen. Duidelijk wel is dat het aantal ten opzichte van gisteren (8) iets gegroeid is, maar het exacte aantal besmettingen is niet bekend.

Daarnaast is van 112 patiënten geen woonplaats bekend.

Uit de krant