Logo hetkrantje-online.nl
Bruiloften mogen alleen nog plaatsvinden in kleine kring (archieffoto).
Bruiloften mogen alleen nog plaatsvinden in kleine kring (archieffoto).

Ook dienstverlening gemeente aangepast vanwege virusdreiging

  •   241 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Door verscherpte maatregelen vanwege de coronacrisis heeft ook de gemeente haar dienstverlening moeten aanpassen.

De balies van de afdeling burgerzaken zijn open voor het aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen, VOG’s, aangifte van geboorte en overlijden, doorgeven van een verhuizing en naturalisatie. Er wordt hierbij zoals altijd op afspraak gewerkt. 

De Flitsbalie stuurt formulieren momenteel zoveel mogelijk per post toe, afhandeling gebeurt digitaal. Bij de Flitsbalie kunnen inwoners met een laag inkomen tegemoetkoming voor onder andere schoolkosten aanvragen. 

Op het gebied van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg gaan de belangrijkste processen door. Klantcontacten verlopen telefonisch, via mail, Whatsapp of FaceTime. Alleen bij hoge uitzondering wordt klanten gevraagd naar de gemeente te komen. Er worden voorlopig geen huisbezoeken gedaan. 

De gemeente verzoekt inwoners die al zorg ontvangen en vragen hebben over die zorg, contact op te nemen met hun zorgaanbieder. Komen zij er om bepaalde redenen met hen niet uit, dan kan contact met de gemeente opgenomen worden. 

Aangezien er nog maar beperkte afspraken in het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam plaatsvinden, zijn de deuren voorlopig alleen nog open op maandag en dinsdag van 8:30 tot 12:30 uur, op woensdag van 12:30 tot 16:30 uur en op donderdag van 12:30 tot 20:30 uur. Medewerkers verwerken vanuit huis de digitale processen. 

Bij bruiloften mogen grote groepen niet meer samen komen. De kosteloze huwelijken op de dinsdagen gaan wel door en andere huwelijken kunnen doorgaan met maximaal 12 personen, zoveel mogelijk verspreid zittend, met uitzondering van het bruidspaar.

Meer berichten