Logo hetkrantje-online.nl
Kinderen aan de slag met het opruimen van zwerfafval (foto: pr).
Kinderen aan de slag met het opruimen van zwerfafval (foto: pr).

Opschoondag wordt verplaatst naar september

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De Landelijke Opschoondag , waarvoor ook diverse activiteiten in Leidschendam-Voorburg zouden worden georganiseerd, wordt dit jaar verplaatst naar het najaar.

De organisatie liet eerder weten de editie, die gepland stond voor aanstaande zaterdag 21 maart, in verband met alle ontwikkelingen rondom het coronavirus af te gelasten. Op zaterdag 19 september, tevens World Cleanup Day, wordt heel Nederland alsnog opgeroepen naar buiten te gaan en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen.

De Landelijke Opschoondag is hét moment voor inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen om samen in actie te komen en hun leefomgeving 100% zwerfafvalvrij te maken. “Het is een dag die verbroedert en mensen bij elkaar brengt”, aldus Helene van Zutphen, directeur van initiatiefnemer NederlandSchoon. “Omdat samenkomen voorlopig door het RIVM wordt afgeraden, hebben we besloten de Landelijke Opschoondag te verplaatsen en toepasselijk samen te laten vallen met World Cleanup Day op zaterdag 19 september, een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Wij delen immers hetzelfde doel: onze omgeving zo zwerfafvalvrij maken.” Inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs, scholen en andere organisaties worden nu in de herfst opgeroepen om samen zwerfafval op te ruimen.

 Meer informatie op www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.

Meer berichten