Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).

Alleen nog in ziekenhuis opgenomen patiënten gerapporteerd; 7 uit Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 31 maart rapporteert het RIVM alleen nog de cijfers per gemeente over het aantal opgenomen patiënten , omdat die door het instituut worden beschouwd als de beste data die er op dit moment zijn. Die cijfers liggen beduidend lager dan het aantal geregistreerde besmettingen.

Momenteel zijn er in de Haagse regio, inclusief Voorschoten, 181 personen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 7 uit Leidschendam-Voorburg. Delft heeft er 19; Den Haag 81; Midden Delfland 1; Pijnacker-Nootdorp 9; Rijswijk 12; Wassenaar 2, Westland 61 25; en Zoetermeer 21. In het ziekenhuis zijn vier personen uit Voorschoten met corona opgenomen.

Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn, aldus het RIVM. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal nog wel toe. 

Het totaal aantal positief geteste patiënten in Nederland bedraagt 12595 (+845). Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis staat op 4712 (+722).Gisteren werden 507 nieuwe patiënten gemeld. 

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn het afgelopen etmaal 175 nieuwe sterfgevallen in Nederland gemeld, tegenover 93 op maandag. Dit is het hoogste aantal tot nu toe. In totaal zijn er nu 1.039 doden gemeld. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger omdat niet iedereen die overlijdt wordt getest op het coronavirus.

Meer berichten