(ARCHIEFFOTO).
(ARCHIEFFOTO).

Donderdag extra raadsvergadering over lokale Coronamaatregelen

Actueel 451 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op verzoek van de gezamenlijke fractievoorzitters vindt op donderdag 9 april om 19.30 uur een extra raadsvergadering plaats. over de lokale maatregelen en gevolgen m.b.t. de Corona-crises. Voor de volledige agenda zie www.lv.nl/vergaderstukken.

Omdat het gezien de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus niet mogelijk is om als voltallige raad bijeen te komen, vindt een vergadering in klein comité plaats. Er kunnen namelijk niet meer dan 7 raadsleden in de zaal plaatsnemen i.v.m. de verplichte afstand van 1,5 meter.De publieke tribune zal gesloten zijn. Ook het fysiek aanwezig zijn om in te spreken tijdens deze vergadering zal niet mogelijk zijn. Wilt u toch graag inspreken, dan kunt u uw inbreng naar de griffie sturen via griffie@lv.nl. Deze tekst zal dan naar de gehele raad worden gestuurd.De vergadering wordt live uitgezonden op de website van de gemeente via www.lv.nl/vergaderstukken..

Voorvergadering
Om een raadsvergadering als deze in klein comité conform de vereisten in de Gemeentewet te laten verlopen, zal eerst op woensdag 8 april om 19.00 uur een raadsvergadering worden uitgeschreven. Omdat voor deze vergadering geen quorum kan worden bereikt - het noodzakelijke minimumaantal raadsleden van 18 om een vergadering te openen - zal de voorzitter de vergadering niet kunnen starten en direct een 2e raadsvergadering voor 9 april 19.30 uur uitschrijven.

Deze 2e vergadering op 9 april zal wel kunnen doorgaan met een beperkt aantal raadsleden. Een methode die in de afgelopen weken ook al in andere gemeenten is toegepast om het mogelijk te maken rechtsgeldig een raadsvergadering te kunnen houden. Ook deze korte vergadering van een paar minuten op woensdag 8 april om 19.00 uur wordt live uitgezonden via www.lv.nl/vergaderstukken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant