Afbeelding

SP stuurt brandbrief en opent meldpunt voor flexwerkers

Actueel 300 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In een brandbrief aan het gemeentebestuur en alle ondernemers vraagt de SP aandacht voor de positie van flexwerkers. 

Als gevolg van de coronacrisis zijn ook in Leidschendam-Voorburg honderden tijdelijke arbeidskrachten hun baan kwijtgeraakt. Dagelijks melden zich bij de SP mensen met vragen. Zij maken zich zorgen over hun inkomen en weten niet altijd waar ze recht op hebben. Daarom doet de SP (dat nog geen zetels in de gemeenteraad heeft) een klemmend beroep op de werkgevers om niemand te ontslaan of contracten niet te verlengen. 

Bedrijven die 20 procent of meer van hun omzet verliezen kunnen hun werknemers in dienst houden en 100 procent van het loon doorbetalen. Daarvoor kunnen zij een beroep doen op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. Alle werknemers vallen onder deze regeling. Ook studenten en scholieren met een bijbaan moeten worden doorbetaald omdat dit ander het einde van de studie kan betekenen. 

De SP roept het gemeentebestuur op om te zorgen voor een goede voorlichting. 'Hoe eerder mensen op de hoogte zijn, hoe beter dat is voor werknemers, werkgevers en voor de lokale economie'. 

Om inwoners met raad en daad bij te staan heeft de SP een meldpunt flexwerk geopend. Op www.leidschendam-voorburg.sp.nl kan iedereen terecht met vragen of gewoon zijn of haar verhaal kwijt. In de brandbrief roept de SP ook op om een beroep te doen op het kabinet. Dit om te voorkomen dat werknemers die nu meer verdienen omdat ze door de coronacrisis overuren moeten draaien, straks worden gekort op huur- of zorgtoeslag. Dat extra inkomen moet niet worden meegerekend bij inkomensafhankelijke regelingen, vindt de SP. 

“Het kan toch niet zo zijn dat de helden van nu straks de rekening gepresenteerd krijgen voor hun tomeloze inzet?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant