De cast van De Gezellen voor de voorstelling 'Cactusbloem' (foto: Ivor Sterk).
De cast van De Gezellen voor de voorstelling 'Cactusbloem' (foto: Ivor Sterk).

Komedie van Toneelgroep De Gezellen in Het Veur Theater

Cultuur 311 keer gelezen

Leidschendam - Toneelgroep De Gezellen speelt tussen 10 en 26 mei een heerlijke komedie in Het Veur Theater. Dit keer ‘Cactusbloem’ van de auteurs P. Barillet & J.P. Gredy, onder regie van Angela van Tol. En het is extra feest, want met deze productie wordt een tweetal jubilea gevierd : het 40-jarig jubileum van Carla Hoenselaar en het 25-jarig jubileum van Barbara Proost.

In Cactusbloem, gaan de spelers u vermaken met een romantische komedie die zich afspeelt in de sixties. Herkenbaar aan onder andere de aankleding, de muziek, een andere tijdgeest en man/vrouw verhouding.

De vrijgezelle aantrekkelijke tandarts Simon de Graaf  hield er een redelijk losbandig leven op na, maar kwam daardoor vaak in een lastig pakket terecht. Toen heeft hij zich voorzien van een trouwring, een huwelijksleven en een gezin. Maar nu hij sinds een tijdje gek is op vriendinnetje Suzan, begint die trouwring te knellen. Dit leidt ertoe dat Simon zijn serieuze en toegewijde assistente Els min of meer smeekt om in te stemmen met de door hem “voorgestelde komedie”. Suzan heeft namelijk als voorwaarde gesteld eerst zijn vrouw te willen ontmoeten, nadat hij haar vroeg: “Trouw met me?”. Op weg naar het hoogtepunt rollen we van de ene vermakelijke en soms hilarische situatie in de ander. Of dit leidt tot een ‘happy end’ zonder grensoverschrijdend gedrag, omdat geluk toen heel gewoon was……?

Uw avond compleet maken? Reserveer het a la carte theaterdiner in de bovenfoyer van het theater. Kies bijvoorbeeld voor een carpaccio of kroketjesproeverij en een kipsaté of diamanthaas met frietjes. Na het diner kunt u iets eerder de theaterzaal betreden. Meer info op www.veurtheater.nl/theaterdiner.

Bestel kaarten voor Cactusbloem voor €15 incl. consumptie via www.degezellen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant