Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
CORONAVIRUS

Geen nieuwe opnamen uit Leidschendam-Voorburg en veel buurgemeenten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal zijn er geen nieuwe opnames gemeld van inwoners van Leidschendam-Voorburg.

Dat geldt ook voor Midden Delfland (3), Pijnacker-Nootdorp (15), Wassenaar (6), Zoetermeer (31) en Voorschoten (8). Het aantal opgenomen patiënten uit Rijswijk is zelfs bijgesteld van 16 naar 15. Er zijn wel nieuwe patiënten opgenomen gemeld uit Delft (+2), Den Haag (+8) en Westland (+1). Ook uit de laatstgenoemde buurgemeenten van Leidschendam-Voorburg zijn geen nieuwe patiënten gemeld. 

In de gehele regio Haaglanden zijn er nu 325 inwoners opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en daarnaast 8 uit Voorschoten, 27 uit Leiden en 2 uit Zoeterwoude. Sinds gisteren is er in Nederland van 237 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 7.972 brengt. 

Er is van 148 personen gemeld dat zij zijn overleden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt nu 2.396. 

Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 21.762 (+1.213). Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Er wordt sinds 6 april wel meer getest. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Meer berichten