Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

Aantal opgenomen patiënten naar beneden bijgesteld; wel 4 besmettingen gemeld

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het afgelopen etmaal is er géén nieuwe coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg opgenomen en is het aantal zelfs met 1 naar beneden bijgesteld (nu 19 personen opgenomen) en is het aantal geregistreerde besmettingen met 4 gegroeid naar 76. 

Vanuit de buurgemeenten Voorschoten (9), Zoeterwoude (2) en Leiden (36) zijn geen nieuwe opnamen gemeld. Er zijn verder 2 nieuwe besmettingen geconstateerd in Leiden (111) en in Voorschoten (31). Zoeterwoude telt nog altijd 7 besmettingen.

Vanuit de gehele regio Haaglanden zijn er nu 455 inwoners (+9) opgenomen (geweest). Er zijn geen nieuwe coronapatiënten opgenomen uit Delft (37), Leidschendam-Voorburg (19), Midden Delfland (4), Pijnacker-Nootdorp (22), Rijswijk (23) en Wassenaar (8) en Zoetermeer (38). Wel zijn er 9 nieuwe opnamen gemeld vanuit Den Haag (255) en 1 uit Westland (49).

Het aantal geregistreerde besmettingen in de GGD-regio Haaglanden is met 33 gestegen. Deze mensen zijn niet allemaal in het ziekenhuis opgenomen en kunnen ook weinig of geen ziekteverschijnselen vertonen. In totaal zijn het er 1.637; uit Delft 103 (+1); uit Den Haag 886 (+18); uit Leidschendam-Voorburg 76 (+4); uit Midden Delfland 14 (+1); uit Pijnacker-Nootdorp 84; uit Rijswijk 81 (+3); uit Wassenaar 39 (+1), uit Westland 208 (+2) en uit Zoetermeer 146 (+3). Er wordt nu veel meer getest, met name onder zorgmedewerkers. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt. Aan de andere kant wordt nog steeds niet iedereen getest, dus het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk wel wat hoger.

Landelijk
Sinds gisteren is er in Nederland van 118 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), wat het totaal op 9.897 brengt. Er is van 165 personen gemeld dat zij zijn overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten in Nederland bedraagt nu 3.916. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 34.134 (+729). Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Meer berichten