(archieffoto: Ger Driest).
(archieffoto: Ger Driest).

Geen vrijmarkten op Koningsdag

Actueel 388 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Thuis én samen. Koningsdag is anders dit jaar, daar is geen twijfel over mogelijk. De Oranjebond heeft Koningsdag omgedoopt in Woningsdag. 

Door de coronacrisis gaan evenementen, de Aubade, de Koningsspelen en de vrijmarkten niet door en viert men Koningsdag in en om de eigen woning. Waar normaal gesproken vele wijken in onze gemeente vol kleedjes liggen, kondigt de Oranjebond een digitale kleedjesmarkt aan.

Iedereen wordt gevraagd om de vlag uit te hangen. Voor de jarige Koning en voor elkaar. Tussen 9.45 en 10.00 uur luiden de kerkklokken in het hele land als teken van verbinding, verdriet en vreugde. 

Kinderen kunnen via de Oranjebond een digitale brief aan de koning sturen, waarin zij naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden ’s middags aan de koning aangeboden. 

Om 16.00 uur is het tijd voor de Nationale Toost, de Thuistoost: iedereen heft thuis het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Kijk voor meer informatie op de sites van Oranjebond en Nationale toost.

Zie ook https://www.oranjebond.nl/wp-content/uploads/2020/04/Videoboodschap-Pieter-Verhoeve.mp4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant