Logo hetkrantje-online.nl

Jeugdhulp gaat ook tijdens coronacrisis gewoon door

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door. Toch merken sommige jeugdhulpaanbieders in Haaglanden dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp. Dit blijkt uit een rondvraag door Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden, die deze hulp ook in Leidschendam-Voorburg verzorgt.

De gemeente Leidschendam-Voorburg doet er samen met de jeugdhulpaanbieders alles aan om de hulp te kunnen blijven bieden aan kwetsbare jeugd en gezinnen. Zo worden er nieuwe behandeltrajecten opgestart. Hulpverleners voelen zich enorm betrokken bij gezinnen en zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van de kinderen. Daarbij handelen de hulpverleners volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Jeugdhulpaanbieders zijn bovendien creatief in het bedenken van oplossingen om contact te kunnen blijven houden met kwetsbare jongeren. Veel behandelingen gaan bijvoorbeeld heel goed via beeldbellen. Wethouder Jeugdzorg Juliette Bouw: “Juist tijdens deze coronacrisis hebben kwetsbare kinderen en gezinnen hulp nodig. Door de maatregelen tegen het coronavirus komen er nieuwe uitdagingen op hen af: met z’n allen thuis kan spanningen opleveren en het gebrek aan structuur veroorzaakt stress. Jeugdhulp kan daarbij helpen en is ook in deze tijd beschikbaar.”

Ook in Leidschendam-Voorburg openen de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei in aangepaste vorm. Naar verwachting komt er dan ook meer zicht op hoe het gaat met de kinderen in de meest kwetsbare situaties. Kinderen in nood kunnen anoniem zelf de Kindertelefoon bellen: 0800 04 32 of chatten via de website: www.kindertelefoon.nl. Buren, vrienden of kennissen die vermoeden dat er sprake is van een ernstige situatie kunnen anoniem bellen met Veilig Thuis: 0800 20 00.

Wanneer er problemen zijn in het gezin, zoals ruzie tussen kinderen en ouders of als kinderen depressieve klachten hebben, dan kan jeugdhulp uw kind en/of gezin helpen. Neem in zo’n situatie contact op met de afdeling Jeugdhulp van de gemeente Leidschendam-Voorburg via tel. 300 88 13, of kijk op de site van de gemeente: www.lv.nl.

Meer berichten