Afbeelding
CORONAVIRUS

Weer patiënt overleden in Leidschendam-Voorburg; 7 in Haaglanden

Actueel 1.491 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg – De afgelopen dagen is er weer 1 in Leidschendam-Voorburg woonachtige patiënt overleden. Hiermee staat het aantal nu op 15. Verder zijn er geen nieuwe besmettingen of opnamen gemeld. Het totaal aantal besmettingen staat op 111 en er zijn 20 persone in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de regio Haaglanden zijn er de afgelopen dagen 7 overleden patiënt  gemeld, waarvan 4 uit Den Haag 1 uit Pijnacker-Noordorp, 1 uit Westland en dus 1 uit Leidschendam-Voorburg. Daarmee komt het totaalaantal op 340 doden, waarvan 221 in Den Haag.

Vanuit de gehele regio Haaglanden zijn er alleen twee nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld vanuit Den Haag (314). Er zijn ook geen nieuwe patiënten opgenomen uit Voorschoten (9), Zoeterwoude (3) en Leiden (39). Verder worden de laatste dagen voornamelijk inwoners van Den Haag positief op corona getest; nu 1474 (sinds gisteren +33) en Westland (+6). Verder zijn er 2 besmettingen in Rijswijk (2) geregistreerd.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Wel worden steeds meer mensen in allerlei (contact)beroepen getest. Soms worden meldingen pas later gedaan en verwerkt.

Uit de krant