Logo hetkrantje-online.nl
Mevrouw A.E.D.J.M. Schwartz-van der Schot kreeg door burgemeester Klaas Tigelaar een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in museum Beelden aan Zee in Den Haag (foto: Sebastiaan Barel).
Mevrouw A.E.D.J.M. Schwartz-van der Schot kreeg door burgemeester Klaas Tigelaar een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in museum Beelden aan Zee in Den Haag (foto: Sebastiaan Barel).
Met filmpje Midvliet TV

Lintje voor mevrouw Annelies Schwartz -van der Schot

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam/Den Haag - Burgemeester Klaas Tigelaar van de gemeente Leidschendam-Voorburg reikte vrijdag 3 juli een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw A.E.D.J.M. (Annelies) Schwartz-van der Schot (76 jaar) uit Leidschendam.  Dit vond plaats in museum Beelden aan Zee in Den Haag.

Mevrouw Schwartz-van der Schot heeft zich op diverse terreinen vrijwillig ingezet en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Schwartz is jarenlang vrijwilliger geweest bij Unicef, waar zij een verkooppunt voor kaarten en producten van Unicef voor de regio Leidschendam-Voorburg heeft opgezet. 

Ook was zij jarenlang secretaris bij de Culturele Raad in Leidschendam. Zij adviseerde het college van burgemeester en wethouders op het gebied van kunst en cultuur en behartigde de belangen van culturele verenigingen. Zij organiseerde de jaarlijkse tentoonstelling van de Culturele Raad, enkele culturele manifestaties en busreizen naar tentoonstellingen. 

Al meer dan 21 jaar zet zij zich vrijwillig in voor Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Zij bekleedde daar verschillende vrijwilligersfuncties, van de kaartenverkoop, tot in de winkel en het museumcafé, surveilleren in de zaal en ondersteunen bij avondontvangsten en openingen. Daarnaast is mevrouw Schwarz-van der Schot rondleider en heeft zij zich in het bijzonder verdiept in bezoekers met alzheimer, dementie en slechtziendheid en blindheid.

Meer berichten