Logo hetkrantje-online.nl
Shantykoor Midscheeps oefent in de grote zaal van de Kruisheuvelkerk in Leidschendam (foto: pr).
Shantykoor Midscheeps oefent in de grote zaal van de Kruisheuvelkerk in Leidschendam (foto: pr).

Shantykoor Midscheeps laat zich weer uit volle borst horen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Nu 4 maanden geleden is het gehele culturele leven in Nederland stilgelegd. Met name de zangkorensector is zeer getroffen door het verbod om samen te komen en ook niet samen te mogen zingen. Per 1 juli mogen de koren echter weer zingen. Zo ook het Leidschendamse shantykoor Midscheeps.

"We danken deze mogelijkheid aan de niet aflatende acties van o.a. Koornetwerk Nederland dat met alle koren in Nederland een protocol heeft opgesteld om veilig op 1,5 meter afstand van elkaar te mogen zingen", aldus secretaris Gerard de Jongh van Midscheeps. Ook de Rijksoverheid, middels de RIVM, heeft nu dit advies mee uitgebracht. Koren kunnen dus weer uit volle borst samen zingen.

"Maar om die 1,5 meter met een koor van 50 man te realiseren is er een grote oefenruimte nodig", meldt de Jongh."Nu is het zo dat het Shantykoor Midscheeps al vele jaren oefent in een zaal van de mooie Kruisheuvelkerk te Leidschendam en we zeer verheugd zijn dat het kerkbestuur nu ons toestemming te hebben gegeven om de grote kerkzaal te mogen benutten. Volgens het protocol moeten we wel extra de zaal ventileren, maar dat kunnen we doen door gebruik te maken van een grote ventilator. Dank zij verhuurbedrijf Bo-rent uit Den-Haag/Ypenburg is zo'n grote ventilator ons ter beschikking gesteld voor een sponsoring van 50% van de huurprijs."

Shantykoor Midscheeps is nu reeds 17 jaar een enthousiast koor en houdt het cultureel erfgoed, het zingen van Shanty's zoals dit op de zeilschepen vroeger gedaan werd, in ere. De Jongh: "Wij doen dit met 50 krasse knarren, ervaren muzikanten en onder professionele leiding van onze dirigente en een gevarieerd repertoire van ca. 75 liederen. Met veel plezier treden we op in verzorgingshuizen, en houden ook onze passie levend op festivals en evenementen en willen dit graag nog lang blijven doen. Met onze professionele geluidsinstallatie zullen wij graag voor u optreden en kunnen binnen een half uur klaar staan om u een fijne middag of avond te geven."

Bezoek voor nadere informatie en boekingen de website www.midscheeps.nl. 

Meer berichten