Logo hetkrantje-online.nl

Gemeente Leidschendam-Voorburg ondertekent Schone Lucht Akkoord

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Twaalf gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, en de provincie Groningen committeren zich sinds vorige week officieel aan de doelen van het Schone Lucht Akkoord (SLA). 

Daarmee staat de teller nu op 59 ondertekenaars die zich inzetten voor schonere lucht. Het doel is om in 2030 vijftig procent gezondheidswinst te hebben gerealiseerd door schonere lucht.

Ook Leidschendam-Voorburg heeft zich aangesloten bij het akkoord. Wethouder Astrid van Eekelen zegt hierover: “Luchtvervuiling houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Dus schone lucht krijg je als gemeente alleen niet voor elkaar. Daarom is brede samenwerking via het Schone Lucht Akkoord essentieel."

In het Schone Lucht Akkoord inventarisaren het Rijk, provincies en gemeenten acties en maatregelen om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren, met het doel gezondheidswinst door schonere lucht voor alle Nederlanders te realiseren.

Gemeenten en provincies bepalen grotendeels zelf met welke extra maatregelen ze de doelen gaan halen. Er is kennis, ondersteuning en budget voor maatwerk en pilots. Vrijblijvend is het Schone Lucht Akkoord niet. De gezondheidswinst moet worden gehaald. En daar zit ook alle energie: die gezondheidswinst vinden we met z’n allen even belangrijk.”

Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten