Logo hetkrantje-online.nl
Promobeeld van buitenvoorstelling De Les met Bram van der Vlugt (foto: Pascal Fielmich).
Promobeeld van buitenvoorstelling De Les met Bram van der Vlugt (foto: Pascal Fielmich).

Buitenvoorstelling met Bram van der Vlugt op Molenwei

  •   212 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Landelijk ontstaan binnen de culturele sector meer buitenprogramma’s voor komende zomer. Bram van der Vlugt brengt met spelers op 26 juli een bezoek op het platteland in Leidschendam-Voorburg met ‘De Les’.

De Les is een korte en absurdistische klassieker, van Eugène Ionesco. Op 26 juli worden twee voorstellingen neergezet op Buitenplaats Molenwei tegenover Drie Molens. De buitenvoorstelling komt mede tot stand dankzij de bijdrage van Vlietwensen die oorspronkelijk voor een Kringlooptheater in mei was bestemd. Met een uniek buitentheater aan de rand van de polder wordt 1,5 afstand een makkie voor het publiek.

Het stuk beleeft dit jaar z’n 70e verjaardag. Een jong meisje belt voor bijles aan bij een bejaarde leraar met een geweldige reputatie. Naarmate de absurde- en onzinnige les vordert, wordt de oude man steeds bozer, onvoorspelbaarder en gevaarlijker. Het meisje wordt steeds stiller en onzekerder, en krijgt overal pijn. De huishoudster ziet alles, maar kan zij een noodlottig einde voorkomen? Spelers zijn Bram van der Vlugt, Sarah Bannier en Charley Yntema.

Liefhebbers van een aanschuifmaaltijd kunnen na het matinee en voor de avondvoorstelling een hapje eten op het platteland. Meer informatie en tickets www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/.

Meer berichten