Logo hetkrantje-online.nl
Park Vreugd en Rust behoort tot de top in de landschapsarchitectuur (foto: pr).
Park Vreugd en Rust behoort tot de top in de landschapsarchitectuur (foto: pr).

Wandelen en meer op Vreugd en Rust

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het landgoed Vreugd en Rust aan het Oosteinde 14 in Voorburg heeft meer dan drie eeuwen diverse bestemmingen gekend. Het hoofdgebouw fungeerde als buitenhuis, later als school en hotel-restaurant. De bijgebouwen die van oorsprong als plantenkas en oranjerie waren gebouwd, zijn respectievelijk tot clubhuis voor de tennisvereniging en tot theeschenkerij, vergaderruimte en restaurant omgebouwd.

Een paar panelen per locatie tonen die verschillende bestemmingen met oude foto‘s, tekeningen en ansichtkaarten. De panelen zijn gratis te bezien vanaf medio juli in Hotel-restaurant Central Park, Oosteinde 14 - donderdag t/m zondag - 10.00 tot 17.00 uur, uitgezonderd tijdens besloten feesten, bij Tennisvereniging Vreugd en Rust, Oosteinde 5 - maandag t/m zondag - 9.00 tot 14.00 uur en in Brasserie De Koepel, Oosteinde 1 - dinsdag t/m zondag - 12.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling Vreugd en Rust, de buitenplaats, de bewoners en het Zocherpark, in Museum Swaensteyn is open van vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur t/m 30 augustus

Verder is er een boek gemaakt door de Historische Vereniging Voorburg, Vreugd en Rust gastvrije buitenplaats met een park van Zocher. Boek in een luxe uitgave, met een omvang van 208 pagina’s. Verkrijgbaar voor € 25,- in museum Swaensteyn of via historischeverenigingvoorburg.nl of mooivoorburg.nl.

Wandelen met een gids
Wandelingen in het park onder begeleiding van een gids van stichting Mooi Voorburg. In principe op dinsdagmiddagen of donderdagmiddagen. Dat kan ook voor een rondleiding in het museum. Hebt u bijvoorbeeld een vriendengroepje, dan is een specifiek moment af te spreken. Opgave kan via fjr.deboer@hetnet.nl of 070-3869504. 

Voor data en informatie zie mooivoorburg.nl, Het Krantje of hetkrantje-online.nl.

Meer berichten