Logo hetkrantje-online.nl
Bowler Viv Kingma nam afgelopen zondag twee wickets (foto: pr VCC).
Bowler Viv Kingma nam afgelopen zondag twee wickets (foto: pr VCC).

VCC lijdt eerste nederlaag in de derby tegen HCC

  •   25 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Net als in de vorige twee competitiewedstrijden zag VCC zich voor de taak gesteld om tegen HCC eerst te fielden op het prachtige eigen veld op sportpark Westvliet. 

Dat ging in het begin niet onverdienstelijk want na 20 overs zaten er al weer vier Haagse batsmen aan de kant, terwijl de score pas 74 runs was. Daarna wisten Gorlee en Overdijk een partnership van bijna 120 op de mat te leggen en kon de staart daar nog een mooie 40 runs aan toevoegen. HCC sloot de innings na 50 overs uiteindelijk af op 235 runs voor het verlies van 7 wickets. Voor VCC waren Kingma, De Leede en Qasim succesvol met elk twee wickets.

De openers De Grooth en Pieterse legden een redelijk fundament (43 runs in 10 overs), voordat Pieterse in de 11e over werd gevangen (22), waarna een bal later jongeling Dutt (17 jaar) direct run out ging. Niet veel later moest ook De Grooth (16) het veld ruimen. Met een tussenstand van 43 voor 3 na 12 overs was het zaak te innings te stabiliseren. Daarin slaagde De Leede en De Lange, maar de gevraagde run rate kroop daarbij wel steeds verder omhoog. In 25 overs werden er 68 runs aan het totaal toegevoegd en daardoor moesten er nog 125 runs uit de laatste 13 overs gemaakt worden. Toen niet alleen De Leede (38) en De Lange (30), maar daarna ook meteen de twee nieuwe batsmen direct uitgingen, was het pleit beslecht. HCC won met 87 runs en kon de punten mee naar huis meenemen.

Meer berichten