Logo hetkrantje-online.nl
Veel politie op de been in september 2014 in Leidschendam na de schietpartij (foto: Sander Paardekooper/Regio15).
Veel politie op de been in september 2014 in Leidschendam na de schietpartij (foto: Sander Paardekooper/Regio15).

Katwijker krijgt in hoger beroep 13,5 jaar cel voor doodschieten man

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Na eerder te zijn vrijgesproken is een 29-jarige Katwijker in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en doodslag in september 2014.

De verdachte en zijn medeverdachte hebben, nadat het slachtoffer in de auto van de medeverdachte is beland, verhinderd dat hij de auto zou verlaten en hem gedwongen om mee te rijden naar de Gravin Marialaan in Leidschendam.

Het slachtoffer is op enig moment uit de auto gevlucht. De verdachte is met een vuurwapen achter hem aangerend en heeft hem in rug geschoten, ten gevolge waarvan het slachtoffer is komen te overlijden.

Na de eerdere vrijspraak deed het Openbaar Ministerie (OM) nieuw onderzoek in de zaak en ging in beroep. De sloot langs de Gravin Marialaan werd uitgebaggerd om te zoeken naar het wapen. Ook werd nieuw DNA-onderzoek gedaan en werd door de politie een reconstructie van de zaak uitgevoerd. Het hof vindt dat de ontvoering en het neerschieten van de man door de verdachte nu wél bewezen kon worden.

Het hof heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 13 jaren en 6 maanden. Daarnaast moet hij ook nog twee oude straffen van één en twee maanden uitzitten. Verder moet de man aan de benadeelden een schadevergoeding betalen. 

De medeverdachte kreeg 22 maanden cel.

Meer berichten