Logo hetkrantje-online.nl
Door een vaste oppashond kunnen senioren toch nog genieten van het gezelschap van een huisdier op de momenten waarop het hen uitkomt (foto: Bram Kloos).
Door een vaste oppashond kunnen senioren toch nog genieten van het gezelschap van een huisdier op de momenten waarop het hen uitkomt (foto: Bram Kloos).

OOPOEH zoekt senioren en oppashonden

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij. Stichting OOPOEH doet dat. Een initiatief dat al ruim 7 jaar succesvol is.

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Een (oppas)hond is bovendien een stok achter de deur om samen van het mooie weer te genieten

Stichting OOPOEH- Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is ruim 7 jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Al snel was er veel belangstelling: “Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” 

De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of -oma van een hond als je meedoet, zo moet je het zien.” Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH (geen winstoogmerk en aangemerkt als ANBI) bovendien gezellige uitjes.

In Leidschendam-Voorburg is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen maar ook naar baasjes die een oppas voor hun hond zoeken. Zij kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Meer berichten