Unieke bakkerij en cursusruimte Robèrt van Beckhoven in nieuwe Mall of the Netherlands
Logo hetkrantje-online.nl
Robèrt van Beckhoven realiseert een boulangerie en patisserie met cursusruimte in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam (foto: pr).
Robèrt van Beckhoven realiseert een boulangerie en patisserie met cursusruimte in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam (foto: pr).

Unieke bakkerij en cursusruimte Robèrt van Beckhoven in nieuwe Mall of the Netherlands

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven , bekend van onder meer ‘Heel Holland Bakt’, realiseert een boulangerie en patisserie met cursusruimte in Westfield Mall of the Netherlands. Hiermee voegt Unibail-Rodamco-Westfield een nieuwe ‘experience store’ toe aan het complex.

De bakkerij zal onderdeel uit gaan maken van FRESH, een onderdeel van Mall of the Netherlands met uitsluitend restaurants en winkels met versproducten. Bezoekers kunnen straks in een cursusruimte van 800m2 zelf zien en beleven hoe ambachtelijke bakkersproducten worden gemaakt. De bouw van het unieke concept start in oktober 2020, om in het eerste kwartaal van 2021 haar deuren te openen.

Robèrt van Beckhoven: “We hebben heel veel zin om met de realisatie van onze boulangerie en patisserie te starten. Wij denken dat het concept van zien, ruiken, proeven en het bieden van de hoogste kwaliteit heel goed past bij Westfield Mall of the Netherlands en FRESH in het bijzonder. Dit is een plek waar wij mensen echt kunnen vertellen en laten zien wat wij doen. Ondanks de COVID-19 pandemie geloven wij nog steeds heel sterk in het project. Sterker nog: de pandemie laat ons juist zien hoe belangrijk het is om mooie momenten met elkaar te beleven. Samen bakken, ervaren, genieten en kennismaken met ambachtelijke producten. Ik ben ervan overtuigd dat dat nooit verdwijnt.”

Bij Robèrt’ geven Robèrt en zijn team bezoekers een ‘allround’ beleving van het bakkersvak met een focus op brood, patisserie en chocolade. Bezoekers kunnen het team live aan het werk zien, maar ook deelnemen aan diverse proeverijen en cursussen. Uiteraard kunnen alle huisgemaakte producten ook worden gekocht om er thuis van te genieten. In het gehele concept staat duurzaamheid en het gebruik van de allerbeste, eerlijke ingrediënten centraal.

“We wisten al enige tijd dat ‘bij Robèrt’ zich in Westfield Mall of the Netherlands zou vestigen, maar door een aantal noodzakelijke constructieve aanpassingen in het pand en daarna de uitbraak van de COVID-19 pandemie, heeft de start van de bouw langer op zich laten wachten. We zijn heel blij dat de voorbereidingen voor de bouw inmiddels zijn gestart en kijken uit naar de opening in Q1 2021. Het concept is een perfecte aanvulling op Westfield Mall of the Netherlands, waarin beleving centraal staat. Daar hebben we hier ook goed over nagedacht. Zo krijgt de winkel een glazen wand, waardoor bezoekers letterlijk bij Robèrt en zijn team in de keuken kunnen kijken. We verwachten mensen hier echt een verrassende ervaring mee te bieden”, aldus Teun Koek, Project Director van Unibail-Rodamco-Westfield.

Meer berichten