Logo hetkrantje-online.nl

'Gemeente handelt niet adequaat op meldingen'

  •   426 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Ronald Visser uit de Versteegstraat in Voorburg heeft voor en tijdens afgelopen weekend via de website van de gemeente een reeks meldingen gedaan over het niet legen van prullenbakken en ernstige vervuiling door zwerfafval.

Het gaat om de straten achter het winkelgebied op de Bruijnings Ingenhoeslaan, direct voor Gezondheidscentrum Savalle. De oorspronkelijk melding bij de gemeente op 31 juli was ‘Prullenbak hoek Savallelaan-Beijnenstraat Voorburg overvol. Is niet geleegd’.

De gemeente meldde daarop het verzoek om de bak op vrijdagmiddag te legen door te hebben gestuurd naar ‘onze aannemer’ en beschouwde de melding daarop als afgehandeld. Visser meldde daarop ‘Dank u. U kunt het hebben afgehandeld, hier in de straat is er niets veranderd.’

Vervolgens heeft hij op zaterdag en zondag de gemeente steeds op de hoogte gehouden van de situatie. Het vuil rondom de prullenbak is door de wind verspreid en terechtgekomen in de aanliggende straten. Verder gebeurde er niets.

"Al sinds vrijdag 31 juli houd ik de gemeente op de hoogte van de overlast op de hoek Savallelaan (gezondheidscentrum) en Beijnenstraat. Met tot nu toe helaas geen enkel resultaat. Behalve bericht dat de meldingen zouden zijn afgehandeld. Dit komt neer op negeren en betekent eenvoudigweg verwaarlozing door de gemeente", aldus Visser.

Daarbij heeft hij aan de gemeente het dringend verzoek gedaan om betreffende straat(hoek) vaker en beter schoon te maken. Het gaat om het winkelgebied Bruijnings Ingenhoeslaan. De locatie is Gezondheidscentrum Savalle. “Daar treffen de artsen en patiënten dit aan op maandagochtend. Maak hier schoon, net zoals in de winkelgebieden Herenstraat en Julianabaan”, aldus Visser. "Graag alsnog uw actie voor nu en ook structureel, zoals ik al eerder verzocht." 

Meer berichten