Het stadsontbijt is een van de onderdelen die wel plaatsvinden, uiteraard wel iedereen op meer afstand van elkaar (archieffoto).
Het stadsontbijt is een van de onderdelen die wel plaatsvinden, uiteraard wel iedereen op meer afstand van elkaar (archieffoto).

Vlietdagen dit jaar in zeer afgeslankte vorm

Actueel 915 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De komst van het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep, zo ook ons land. Helaas kan het evenement de Vlietdagen, op de manier zoals we het evenement kennen, dit jaar geen doorgang vinden.

De Vlietdagen zoals dit afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, waren sfeervolle festivals met een weekend vol (nautische) activiteiten. Beiden stadskernen stonden in het teken van verschillende feestelijke activiteiten in samenwerking met lokale partners.

Groepen samenbrengen is dit jaar echter niet gewenst, maar er zijn andere mogelijkheden voor een evenement zoals De Vlietdagen. Om iedereen te laten genieten van al het moois dat in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk te vinden is, is er gekeken naar wat er wél mogelijk is tijdens de Vlietdagen 2020.

De Culinaire Armada op de wal zal dit jaar aftrappen op zondagmiddag 6 september van 12:00 uur tot 16:00 uur. Zes enthousiaste keukenbrigades vinden onderdak in een feestelijke entourage op het voorterrein van Restaurant, Hotel & Spa Savarin. Om hier een middag van te genieten kan een kaartje worden gekocht op: www.armadaaandevliet.nl.

Na deze aftrap kan men van 14 t/m 20 september ook deelnemen aan het culinaire Diner aan de Vliet programma. Lokale restaurants bieden 7 dagen lang een speciaal Vlietdagen week- gerecht of menu aan.

Ontdek na het eten Leven aan de Vliet door middel van bijzondere wandel- en fietsroutes aangeboden door de Vlietdagen. De routes brengen u langs alle bezienswaardigheden in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk. Kijk voordat u op pad gaat welke Open Dagen er georganiseerd worden op deze dag. Er worden namelijk gedurende de week open dagen georganiseerd door verenigingen en instellingen op eigen terrein.

Op zaterdag 19 september wordt een hele avond gevuld met een show vanuit het theater waar een tv-registratie van de Vlietdagen 2020 uitgezonden zal worden. U kunt deze avond thuis live bijwonen.

De week zal op zondag 20 september van 9.00 tot 12.00 uur afgesloten worden met het welbekende Stadsontbijt dat dit jaar in zowel Leidschendam, Voorburg en Stompwijk georganiseerd wordt.

Vind u het leuk om met uw onderneming in de week van 14 t/m 20 september deel te nemen aan het culinaire Diner aan de Vliet programma? Of met uw instelling/vereniging op eigen terrein een open dag te organiseren? Dat kan! Meld u dan nu aan via: vlietdagen@dbevenementen.nl.

Houd de website en social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent het programma. 

Uit de krant