Logo hetkrantje-online.nl

Huiswerkbegeleiding waardevol burgerinitiatief voor kinderen

  •   92 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Een waardevol burgerinitiatief is een initiatief waar een wijk van groeit. De missie van een burgerinitiatief is dat het mensen onderling verbindt en een positieve bijdrage levert aan de mensen in de wijk. 

Zo ook het initiatief van Woej vrijwilligsters Tania en Arwine. Tania hoorde op het schoolplein van haar zoon dat veel ouders behoefte hebben aan huisbegeleiding voor hun kind deze zomer. Samen met basisschool De Driemaster, Vlietwensen en Woej is het burgerinitiatief huiswerkbegeleiding een groot succes.

Woej weet alles van burgerinitiatieven. Regelmatig komen er mensen uit de wijk met een idee voor een mooi burgerinitiatief bij de opbouwwerkers van Woej. De opbouwwerkers helpen mensen met de uitvoering van het burgerinitiatief. Volgens Woej is het altijd een feest als er initiatieven voorbijkomen die precies bij de missie aansluiten. 

Bijvoorbeeld het burgerinitiatief van Tania, al jarenlang een actieve vrijwilligster bij Woej. Samen met vrijwilligster Arwine, op het moment op zoek naar vrijwilligerswerk vanwege haar uitgestelde coschappen, heeft zij het initiatief opgezet. Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor kinderen die door de coronacrisis achterstand hebben opgelopen met bijvoorbeeld begrijpend lezen en/of rekenen. En voor wie het zinvol is om in de vakantie wat extra tijd aan school te besteden. Inmiddels is er een groep van 10 kinderen wekelijks bij elkaar voor huiswerkbegeleiding.

Het initiatief is mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Vlietwensen en wordt gefaciliteerd door Woej. Ook basisschool de Driemaster heeft een rol gespeeld in de uitvoering van het initiatief. Zij hebben meegedacht welke kinderen huiswerkbegeleiding het meeste nodig hebben. Daarnaast heeft de school gezorgd voor een deel van de lesstof. De huiswerkbegeleiding zit op dit moment vol. 

"Een mooi voorbeeld van een waardevolle verbinding in de wijk tussen verschillende organisaties. En uiteraard en mooi voorbeeld van een burgerinitiatief", aldus Laura van der Zalm van Woej.

Heeft u vragen of een idee voor de buurt, stuur een mail naar jessy.crul@woej.nl.

Meer berichten