Logo hetkrantje-online.nl
Brandje aan de Vinkenborghlaan in Leidschendam (foto: Rene Hendriks).
Brandje aan de Vinkenborghlaan in Leidschendam (foto: Rene Hendriks).

Veel brandjes geblust afgelopen weekend

  •   545 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wellicht dat de hoge temperatuur meespeelde, maar er waren veel brandjes afgelopen weekend in Leidschendam-Voorburg.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen twee scooters aan de Kerkstraat in vlammen op. Waarschijnlijk is de ene in brand gestoken, waarna het vuur oversloeg naar de tweede die er vlakbij stond. De brandweer had het brandje snel onder controle, maar van de tweewielers bleef niet veel meer dan een karkas over. Een naastgelegen woning bleek na inspectie geen noemenswaardige schade te hebben opgelopen.

De brandweer ging zaterdag 8 augustus naar de Prinses Annalaan in Leidschendam waar nacontrole werd uitgevoerd op een brandje dat door bewoners/omstanders zelf was geblust. Hier zijn verder geen bijzonderheden van bekend.

Zondagmiddag ontstond brand in een portiekwoning aan de Vinkenborghlaan in Leidschendam. Er was weliswaar geen sprake van een uitslaande brand, maar omwonenden zagen rook uit het pand komen. Toen de brandweer ter plaatse ging, bleken ramen aan de binnenkant zwart te zijn en verschaften brandweerlieden zich toegang tot de woning. Deze hing helemaal vol rook en was aan de binnenkant zwaar beroet. De smeulende bron werd al snel geblust en de woning werd gelucht. De bewoner bleek niet thuis te zijn. De overige bewoners van het portiek zijn door buren en politiemensen uit de woning gehaald. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoner te helpen bij het herstellen en regelen van de schade. Ook het portiek en naastgelegen woningen zullen vermoedelijk beschadigd zijn door rook en roet.

Op de Ondermeerweg in Stompwijk brandde zondagmiddag een pick-up truck uit. De oorzaak van deze brand is onbekend, maar waarschijnlijk te wijten aan een technisch mankement. De bestuurder kon nog snel zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond. De brandweer kon niet voorkomen dat de pick-up truck helemaal uitbrandde. Het voertuig werd door een berger afgevoerd.

Meer berichten