Logo hetkrantje-online.nl
De koffiesoos van wijkcentrum De Boot vond deze keer in een tuin plaats in de schaduw tussen de bloemetjes (foto: pr).
De koffiesoos van wijkcentrum De Boot vond deze keer in een tuin plaats in de schaduw tussen de bloemetjes (foto: pr).

Koffiesoos in de schaduw van bomen tussen de bloemetjes

  •   124 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het is woensdag 12 augustus vrijwel onbewolkt en het kwik loopt al snel op naar 31 graden. De tuin van wijkcentrum De Boot ligt vol in de zon. 

In die tuin wordt in augustus elke woensdagochtend op 1,5 meter afstand koffie gedronken door de senioren van de wijk Groot Damsigt. Maar in die volle zon is het veel te warm. De organisatie gaat op zoek naar een alternatief. En dat alternatief wordt gevonden in een grote tuin, omringd door grote bomen en oneindig veel bloemen.

Koffieapparaat, kopjes, thermoskannen, koekjes en nog veel meer worden in kratten geladen en naar die grote tuin gebracht. Buren lenen stoelen en tafels uit. En dan kunnen de senioren (via mail en telefoon op de hoogte gebracht) de tuin in, onder die grote bomen. De kleurige planten en bloemen (van blauw, paars tot donker rood en roze) zorgen voor een gezellige, haast feestelijke sfeer.

Om ieders vochtgehalte op peil te houden zijn er ook sapjes in verschillende kleuren en lekker koude witte wijn. Tijdens zo’n hittegolf moet een ieder er voor zorgen voldoende zout binnen te krijgen, dus ook een portie chips is nu eens wél gezond. De ‘oudjes’ genoten er in ieder geval met volle teugen van; niet alleen van de hapjes en drankjes, maar ook van elkaars gezelschap in deze zomertijd als de familie (ook al is het in eigen land) vaak op vakantie is.

Meer berichten