Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

Vier inwoners overleden aan coronavirus

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Er is afgelopen week van vier inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld dat zij zijn overleden aan het coronavirus.

Op 19 augustus stond het aantal overledenen door corona al enige tijd op 15 , maar op 20 augustus werd plotseling door het RIVM gemeld dat dit aantal was gestegen naar 19. Onduidelijk is of deze personen allemaal in die 24 uur zijn gestorven, of dat dit de registratie was van eerder overleden patiënten.

Het aantal ziekenhuisopnamen staat wel nog steeds op 23, maar er zijn de afgelopen dagen wel weer 2 nieuwe besmettingen bij gekomen.

In totaal zijn er nu 220 inwoners van de gemeente besmet (geweest) en zijn er 23 personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Verder is er nu dus van 19 inwoners bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Het aantal besmettingen (en opnamen) in de buurgemeenten in Haaglanden blijft beperkt, met uitzondering van Den Haag, waar het aantal besmettingen iedere dag met 30 tot 40 stijgt.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. 

Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Meer berichten