Afbeelding
CORONAVIRUS

Florence Mariënpark zwaar getroffen door corona

Actueel 3.335 keer gelezen

Leidschendam - In korte tijd is er een verontrustend aantal bewoners van Leidschendam-Voorburg overleden aan het coronavirus. Het blijkt te gaan om zes bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark van Florence in Leidschendam.

Deze bewoners waren allemaal boven de negentig jaar en hadden een onderliggende problematiek waardoor zij helaas het coronavirus niet te boven zijn gekomen. Burgemeester Tigelaar: ”Het is in deze tijd waarin contact beperkt is en we onze ouders, opa’s en oma’s minder zien ontzettend moeilijk om een geliefde te verliezen. Ik leef mee met de families en nabestaanden.”

Het woonzorgcentrum waar besmettingen zijn geconstateerd heeft direct volgens protocol maatregelen in gezet om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Cliënten die het coronavirus hebben, worden volledig geïsoleerd verpleegd. Cliënten die niet zijn besmet, zijn de afgelopen tien dagen goed in de gaten gehouden, zodat bij symptomen direct kon worden ingegrepen. De komende dagen worden zij nog twee keer per dag getemperatuurd, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Bewoners van afdelingen binnen Mariënpark waar geen sprake is van corona, kunnen voorlopig alleen onder strikte voorwaarden bezoek ontvangen. Medewerkers en contactpersonen van de bewoners van de betreffende afdelingen zijn direct gebeld en via een brief op de hoogte gebracht van de maatregelen.

Burgemeester Tigelaar: “Het is ontzettend belangrijk om ons aan het advies van het RIVM te houden, geen verjaardagsfeestjes, afstand houden, beperkt bezoek ontvangen. We zijn er nog niet en als we ons niet aan de coronaregels houden brengen we de veiligheid van onszelf en kwetsbare ouderen in gevaar.”

Ook Florence leeft mee met de nabestaanden. “Het verlies van een dierbare is ongelooflijk moeilijk. Dit geeft des te meer aan hoe belangrijk het is om de ouderen in onze samenleving te beschermen tegen COVID-19.”

Florence doet er alles aan om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen en vraagt eerste contactpersonen van bewoners en cliënten om zich goed te houden aan alle geldende maatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand. “De besmettingen laten zien dat het coronavirus nog steeds onder ons is. We moeten er mét elkaar alles aan doen om het virus in te dammen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Afbeelding

Uit de krant