Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Facebook / Vaishali Bhutani).
(foto: Facebook / Vaishali Bhutani).

Excursie Groei en Bloei naar natuurtuin Zoetermeer

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Groei en Bloei Leidschendam-Voorburg organiseert op zaterdag 12 september een excursie naar de natuurtuin ‘Landschappen in Vogelvlucht’ in Zoetermeer met rondleiding.

In de winter van 1977/78 is begonnen met de aanleg van deze Natuurtuin. In 1982 werd de tuin geopend voor het publiek. De Natuurtuin is een bijzonder stukje Westerpark van nog geen twee hectare groot. Het geeft in ’t klein een beeld van ’t landschap in en om Zoetermeer zoals het nu is en zoals het vroeger was. Voorbeelden hiervan zijn o.a. een poldertje met molens, het griend, rietkragen, akkers en bloemrijke hooilanden.

De verschillende landschappen in de Natuurtuin zorgen voor een grote rijkdom aan planten en dieren. Er komen dus veel soorten wilde planten voor, maar ook vogels, insecten, amfibieen en kleine zoogdieren. Veel plantensoorten hebben vanuit de Natuurtuin de stad in de loop van de tijd weten te veroveren.

Verzameld wordt om 13.00 uur op het President Kennedyplein in Leidschendam. Met eigen vervoer (eventueel meerdere personen in een auto). Houdt u wel rekening met de Coronaregels. Mondkapje voor niet-familieleden in de auto. 

Zelf rijden of meerijden graag opgeven bij aanmelding via e-mail: olsthoorn.anneke@gmail.com of telefonisch 0683543393 (na 19.00 uur). De kosten voor deze excursie bedragen 6,50 euro, incl. rondleiding en een kopje thee/koffie. De kosten voor het meerijden (3,50 euro p.p.) rechtstreeks betalen aan de chauffeur.

Meer berichten