Logo hetkrantje-online.nl
Er wordt door de samenscholende jongeren duidelijk zichtbaar en hoorbaar lachgas gebruikt en verhandeld (archieffoto).
Er wordt door de samenscholende jongeren duidelijk zichtbaar en hoorbaar lachgas gebruikt en verhandeld (archieffoto).

Klachten over overlast op Savallelaan / Beijnenstraat in Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Bewoners klagen dat de hoek Savallelaan-Beijnenstraat bijna dagelijks tussen 23:00 en 01:00 uur overlast is van (jong)volwassen mannen, met auto’s. Het samenkomen gaat gepaard met nogal wat geluid en er wordt vaak afval achtergelaten op straat.

“De heren komen aan met auto’s, hangen rond, handelen, gebruiken en eten/drinken consumpties, waarvan ze het afval neergooien waar ze staan. Dit alles overigens zonder de 1.5 m afstand richtlijn te respecteren. Hierbij worden lachgastankjes van de ene auto in de andere geladen en is voortdurend het sissen van het gas hoorbaar”, aldus een omwonende. “Behalve de overlast door de heren die - gezien het duidelijk uitwisselen van zaken - handelen en met auto's van elders komen, zorgt dit bij de jongeren (12-23 jaar) die hier in de flats wonen veel agressie. De plaatsing van een camera op de Bruijnings Ingenhoeslaan heeft er alleen maar voor gezorgd dat de groep zich net buiten het zicht heeft verplaatst.”

De politie heeft aangegeven bekend te zijn met de situatie. “Natuurlijk nemen wij de locatie mee in de dagelijkse surveillance maar onze prioriteiten worden mede bepaald door het aantal meldingen dat wij op een locatie hebben ontvangen. Zo kan het ‘op papier’ rustig ogen terwijl er feitelijk van alles aan de hand is. Toch blijft het van belang om te melden aangezien het wel geregistreerd wordt.”

Meer berichten