Logo hetkrantje-online.nl
De brandweer blust na bij de brand in een garage naast een woning aan de Wickelaan (foto:Rene Hendriks).
De brandweer blust na bij de brand in een garage naast een woning aan de Wickelaan (foto:Rene Hendriks).

Flinke brand in garage bij woning Wickelaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een uitslaande brand heeft vrijdagmiddag een woning aan de De Wickelaan grotendeels verwoest. Niemand raakte gewond.

De bewoner was aan het klussen in de garage/carport naast de woning, toen daar wat fout ging en er brand ontstond. De garage stond al snel volledig in brand. Helaas voor de bewoners stond de wind zodanig dat de vlammen naar de eigenlijke woning geblazen werden, waardoor het schuine dak daarvan ook vlam vatte. Het vuur breidde zich onder de dakpannen snel uit richting de zolder.

De brand veroorzaakte (vermoedelijk ook door de bitumineuze dakbedekking van de garage) grote zwarte rookwolken, die van kilometers ver te zien waren. De bewoners zijn veilig naar buiten gekomen, en werden buiten op straat opgevangen.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. Het vuur werd zowel van binnen als van buiten bestreden. Na ongeveer een half uur lukte het om het vuur te stoppen, en werd de rookontwikkeling minder.

De woning is waarschijnlijk voorlopig onbewoonbaar; de carport zal waarschijnlijk herbouwd moeten worden. De auto die op het pad stond liep ook brandschade op. 

Stichting Salvage ging ter plaatse om de bewoners aan onderdak te helpen en een begin te maken met het herstel van het pand.

Meer berichten