Graffiti aanbrengen op borden (foto’s: Stichting Aight).
Graffiti aanbrengen op borden (foto’s: Stichting Aight).

Blockjam voor jongeren in Prinsenhof een succes

Actueel 275 keer gelezen

Leidschendam - Blockjam, het participatieproject dat zaterdag 19 september in Park Prinsenhof heeft plaatsgevonden, was een enorm succes.

Afgelopen zaterdag heeft er in Park Prinsenhof in Leidschendam in samenwerking met Sport & Welzijn en jongeren uit de wijk een Blockjam plaatsgevonden. De jongeren hebben zelf meegeholpen met de organisatie en de uitvoering van dit evenement. Zij hebben meegedacht over het workshopprogramma en de muzikale line-up voor het Open Podium. Dankzij hun inzet was de dag een groot succes en voerden de gezellige sfeer en het mooie weer de boventoon.

Jongeren die het evenement bezochten, hebben op een laagdrempelige manier nieuwe talenten kunnen ontdekken en zich creatief kunnen uiten tijdens de vele workshops die gratis werden aangeboden. Bezoekers konden leren scratchen tijdens de DJ workshops, ritmisch leren trommelen op een cajon of een mooi kunstwerk maken met spuitbussen tijdens de graffitiworkshops. Op sportief vlak was er ook genoeg te doen tijdens de workshops boksen, breakdance en zelfs lasso werpen.

Op het Open Podium hebben verschillende optredens plaatsgevonden. Talenten uit de wijk hebben een heel divers programma neergezet uiteenlopend van André Hazes tot rap tot Arabische zang.

In het kader van World Cleanup Day is er extra aandacht besteed aan het schoonhouden van het park. Wethouder Nadine Stemerdink heeft de jongeren zelf een handje geholpen met opruimen.

Blockjam wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Leidschendam-Voorburg, Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vlietwensen, S en W Leidschendam-Voorburg, LV TV, Vlietdagen, Building Better People, Stichting Aight, The Hague Street Art, Haags Hiphop Centrum, Funky Music School, Dansschool Creasi, LivenDance.

Meer informatie over BLOCKJAM kun je vinden op www.blockjamdenhaag.nl / www.facebook.com/BlockJamDenHaag en www.instagram.com/blockjamdenhaag.

Een DJ zorgde voor muziek.
Er was zelfs livedans door een groep.
Samen met de wethouder afval prikken in het park.

Uit de krant

Uit de krant