Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

Weer 81 besmettingen, 3 opnamen en 1 dode door coronavirus

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Sinds vorige week dinsdag is van 81 inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld dat zij besmet zijn met het coronavirus.

Hiermee komt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het virus op 443. Verder zijn er twee nieuwe ziekenhuisopnamen bijgekomen en is van 1 inwoner bekend dat die overleden is aan corona. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nu op 27 en van 21 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Landelijke cijfers
In de week van 16 tot en met 22 september meldden de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten landelijk13.471 nieuwe personen die positief testten op COVID-19. Voor de derde week op rij is er een sterke toename in het aantal besmettingen. Ook het percentage positieve tests van de GGD testlocaties in afgelopen week ligt met 6,1% flink hoger dan de week ervoor. Het aantal afgenomen testen in de GGD teststraten is nagenoeg gelijk gebleven.

De provincies met de meeste besmettingen per 100.000 inwoners, zijn Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, en Groningen. Het grootste aantal besmettingen per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 20 tot 29 jaar. Het aantal besmettingen stijgt in alle leeftijdsgroepen.

Het aantal meldingen van mensen die vanwege COVID-19 zijn opgenomen op de verpleegafdeling van een ziekenhuis, steeg in de afgelopen week naar 152 meldingen. De meeste ziekenhuisopnames in de afgelopen week waren in de leeftijdscategorieën 55 tot 84 jaar. De trend van meer ziekenhuisopnames in vergelijking met de week daarvoor komt overeen met de gegevens van Stichting Nice (Nationale Intensive Care Evaluatie). Stichting NICE meldt daarnaast ook een toename van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 op de Intensive Care afdeling is opgenomen.

In de afgelopen week zijn 33 COVID-19 patiënten gemeld als overleden, 19 meer dan de week ervoor.

Het aantal meldingen van mensen met een vastgestelde COVID-19 besmetting in verpleeghuizen is de afgelopen week ook weer hoger dan de week daarvoor. In de GGD-regio’s Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Hollands Midden en Amsterdam Amstelland werden de meeste positief geteste verpleeghuisbewoners gemeld. Er is een lichte toename in het aantal overlijdens in verpleeghuizen.

Meer berichten