Logo hetkrantje-online.nl
<p>Financieel planner Harry van Houdt.</p>

Financieel planner Harry van Houdt.

TIPS DIE GELD OPLEVEREN

Belasting besparen!

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat u over uw opgebouwde vermogen weer belasting moet betalen terwijl dit vermogen nauwelijks nog iets oplevert!

Wat kunnen we hieraan doen? Heel eenvoudig. Zonder dat er iets aan uw vermogenspositie verandert kunt u een aanzienlijke hoeveelheid belasting besparen! Dat doen wij voor u middels het oprichten van een familiefonds. Dit hoeft overigens niet notarieel. Het familiefonds is uw eigen fonds waar u en uw familieleden aan kunnen deelnemen. Wij vragen voor u een fiscaal nummer aan bij de belastingdienst en alles is geregeld.

Binnen het eigen fonds kunt u ook eenvoudig het (een deel van het) opgebouwde vermogen overhevelen naar de kinderen. Hiervoor maken wij voor u een schenkingsovereenkomst. Dus ook bij overlijden is er dan nauwelijks belasting verschuldigd. Stel dat u alsnog over uw geschonken vermogen wil beschikken dan is er slechts een pennenstreek nodig om het geschonken vermogen weer terug te halen.

Hoeveel belasting bespaart u feitelijk? Stel dat u per 1 januari een vermogen op de rekening heeft staan van € 250.000. Per 2021 betaalt u samen met uw fiscaal partner over dit vermogen € 1.316,- aan belasting. Wanneer u geen fiscaal partner heeft, betaalt u € 2.228,-

De belasting in het familiefonds bedraagt nihil. Beter kunnen wij het voor u niet maken, wel makkelijker.

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen? Bel naar Foreburgh Financiële Planning via tel. 070-444 2222,of kijk op www.foreburgh-fp.nl.

Meer berichten