Logo hetkrantje-online.nl
<p>Spandoek van &nbsp;omwonenden van het beoogde trac&eacute; (foto: pr).</p>

Spandoek van  omwonenden van het beoogde tracé (foto: pr).

Onrust over plannen Haagse ‘sneltram’ door Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Inwoners van Voorburg zijn verrast door plannen voor een – wat zij noemen - sneltram langs en dwars door Voorburg-West. “Bijzondere plekken waar duizenden mensen gebruik van maken als Huygens Hofwijck, Opa’s Veldje en de Broeksloot dreigen te sneuvelen of ernstig aangetast te worden.”

“In een voortraject dat zich in alle stilte achter de schermen heeft afgespeeld en waarbij ook de gemeente Leidschendam-Voorburg zelf betrokken was, is het tracé al vast komen te liggen”, meldt Judith Geelen. “In stukken die onlangs openbaar zijn geworden blijkt dat alle belangrijke keuzes reeds gemaakt zijn, zonder enige vorm van inspraak. Wat rest zijn secundaire keuzes, waarover belanghebbenden nu pas mee mogen praten. Dat de sneltram over de Maanweg, langs de hele Overburgkade, via Opa’s Veldje naar station Voorburg komt te lopen lijkt al vast te liggen. En ook dat het tracé vervolgens via het terrein van Huygens Hofwijck wordt doorgetrokken naar Zoetermeer. Bewoners van Voorburg worden hiermee weer voor een voldongen feit geplaatst.” Een aantal van hen vindt deze gang van zaken volkomen onacceptabel.

“In de plannen sneuvelen belangrijke plekken in Voorburg zoals Opa’s Veldje en wordt Voorburgs trots Hofwijck opnieuw slachtoffer van een spoor door de tuin”, volgens Geelen. “Dat mag niet gebeuren.”

Omwonenden pleiten ervoor om alsnog serieus naar andere opties te kijken. “Mocht dat niet lukken, dan moet er voor een ondergrondse variant gekozen worden, om zo de schade en overlast tot een minimum te beperken.”Ook eisen ze dat de gemeente Leidschendam-Voorburg een veel duidelijker en krachtiger signaal aan Den Haag laat horen dan tot nu toe is gebeurd. “Laat Voorburg niet de rekening betalen van het falende beleid van Den Haag op de Binckhorst.”

Tot 14 oktober kan iedereen officieel zijn mening over de plannen (http://binckhorstbereikbaar.nl/) kenbaar maken door een zienswijze in te dienen. De omwonenden roepen iedereen op dit te doen, om op die manier te laten weten dat Opa’s Veldje, Huygens Hofwijck en de Broeksloot in hun volle omvang behouden moeten worden.

Meer berichten