Logo hetkrantje-online.nl
<p>De weekmarkt op het Oosteinde in Voorburg in coronatijd (archieffoto).</p>

De weekmarkt op het Oosteinde in Voorburg in coronatijd (archieffoto).

Suggestie uit raadpleging: ‘Leidschendamse weekmarkt naar Pres. Kennedyplein’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Uit een raadpleging door TipLeidschendamvoorburg.nl waar ruim 300 inwoners van Leidschendam-Voorburg aan meewerkten blijkt dat men de weekmarkt bij winkelcentrum Leidsenhage het liefst zou zien verhuizen naar het Pres. Kennedyplein in Leidschendam.

Dat meldt 30% van de deelnemers aan het onderzoek. Andere suggesties zijn: combineer de markten op een centrale plek tussen Leidschendam en Voorburg; of verhuis deze naar omgeving Damplein (of Rijnlandstraat) in Leidschendam; Prinsenhof, of elders bij Leidsenhage, zoals op het parkeerdak of op de vorige locatie op het parkeerterrein aan de Burg. Banninglaan. Voor de Voorburgse markt wordt overigens ook een suggestie gedaan om deze te verplaatsen naar de Julianabaan.

Sowieso meldt ruim een derde (35%) dat zij nooit de markt bezoeken. De redenen die daar vooral voor genoemd worden zijn: ‘Ik doe mijn boodschappen liever bij andere winkels zoals de bakker, slager en supermarkt’ (39%), of ‘Het tijdstip van de weekmarkt komt mij niet uit’ (30%). Een derde (33%) zegt alleen de weekmarkt in Voorburg te bezoeken.

Bezoekers van de markt(en) doen dat vanwege de gezelligheid (53%), vanwege de prijs (42%), vanwege het bijzondere aanbod (37%), vanwege de persoonlijke benadering en beleving, of omdat het dichtbij is (37%). Op de stelling dat de markten een aanwinst zijn voor de gemeente, antwoordt 74% bevestigend.

Het grootste deel van de marktbezoekers uit Leidschendam (31%), maakt het niet uit op welke dag de markt plaatsvindt, terwijl dinsdag bij 21% favoriet blijft, zoals het nu is. In Voorburg heeft men duidelijk de voorkeur voor de (huidige) zaterdag (74%). Sommigen zouden graag een avondmarkt zien, in verband met werktijden.

De ondervraagden geven ook een aantal tips om de markt aantrekkelijker te maken. Naast een andere locatie of tijdstip, wordt vaak gevraagd om een grotere verscheidenheid in aanbod, meer biologische- en/of (ambachtelijke) streekproducten, uitbreiding van het aantal kramen, meer reclame door folders en op social media, aanvullen met een koffie/theeterras en een combinatie met activiteiten zoals standwerkers, kinderactiviteiten, e.d. Ook lagere prijzen zouden de aantrekkelijkheid vergroten, wordt een aantal keren gemeld.

Over de toekomst van de weekmarkt(en) is ongeveer een derde (32%) positief tot zeer positief, maar 20% van de ondervraagden ziet de toekomst van de markt niet rooskleurig tegemoet. De meesten zijn neutraal of weten het niet.

Iedereen vanaf 16 jaar kan zijn of haar mening geven over actuele thema’s in de gemeente. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd op TipLeidschendamVoorburg.nl en gebruikt voor artikelen in Het Krantje en op facebook. Aanmelden op TipLeidschendamVoorburg.nl.

Meer berichten