GBLV: ‘Bieb, cultuur en theater in Groot Zijdepark’
Logo hetkrantje-online.nl
<p>GBLV ziet wel wat in de bundeling van een theater en (centrale) bibliotheek op bijvoorbeeld deze locatie in het Groot Zijdepark.</p>

GBLV ziet wel wat in de bundeling van een theater en (centrale) bibliotheek op bijvoorbeeld deze locatie in het Groot Zijdepark.

GBLV: ‘Bieb, cultuur en theater in Groot Zijdepark’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De fractie Gemeentebelangen (GBLV) stelt voor de mogelijkheden te verkennen om de bibliotheek, cultuur en theater te bundelen in het Groot Zijdepark

Zo wil de fractie een aantal dossiers in de gemeente aanpakken en tegelijkertijd de gemeente ook meer gezicht geven in relatie tot The Mall of the Netherlands. Frank Rozenberg, fractievoorzitter GBLV: “The Mall is natuurlijk een prachtige ontwikkeling voor de gemeente. Tegelijkertijd is de relatie van The Mall met de rest van de gemeente eigenlijk afwezig. Dat bracht ons op het idee om naast de mooie architectuur van The Mall daar letterlijk als gemeente ook iets tegenover te zetten en daarmee ook een paar dossiers in de gemeente op te lossen. Zo loopt het onderzoek naar de bibliotheek loopt al jaren. Wat GBLV betreft komt er een centrale, moderne, multimediale bibliotheek, die voldoet aan de eisen van deze tijd. Met satellieten in Stompwijk, Leidschendam en Voorburg.”

Rozenberg: ”Verder doet de gemeente zichzelf tekort met een relatief klein weggemoffeld theater in Voorburg als culturele hotspot. We hebben geen plek voor meer dan 150 mensen. Een groter theater biedt meer mogelijkheden, ook voor congressen, presentaties e.d. Het Veur Theater en AMCO-Theater kunnen dan blijven.”

De fractie is van mening dat bundeling van bibliotheek, cultuur en theater in het Zijdepark de samenhang tussen Leidschendam en Voorburg kan versterken, maar ook laat zien dat The Mall of the Netherlands niet op een willekeurige plek is neergelegd: ”Maak er een mooi iconisch gebouw van. Laten we als gemeente in ieder geval deze optie eens verkennen!,” aldus Rozenberg.

Meer berichten