Logo hetkrantje-online.nl

Lichtjesavond Oosterbegraafplaats met alleen vrijwilligers online uitgezonden

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Op de Oosterbegraafplaats in Voorburg vindt op vrijdag 11 december voor de vijfde keer een lichtjesavond plaats. Wel anders, maar minstens net zo mooi. 

Wethouder Nadine Stemerdink: “Dit jaar organiseren we samen met enkele vrijwilligers een online lichtjesavond. Daarbij staan het gedenken van overleden dierbaren, de herinnering, het licht en verbondenheid centraal.”

Lichtjesavond is voor iedereen die hun overleden dierbare(n) op een ingetogen, sfeervolle manier wil gedenken. Dat kan alleen of samen met anderen, in stille gedachten verzonken of juist door met elkaar herinneringen op te halen. Dit jaar is iedereen welkom om lichtjesavond via een filmopname online te bekijken op de computer, tablet of mobiele telefoon. Nadine Stemerdink: “Vanwege het coronavirus is een fysieke bijeenkomst met veel bezoekers helaas niet mogelijk. Daarom is lichtjesavond dit jaar online. Alleen enkele helpende vrijwilligers zijn erbij aanwezig.”

Ook tijdens de online lichtjesavond is de begraafplaats verlicht met fakkels. Tevens kan iedereen een kaarsje laten branden voor een overleden dierbare. Deze kaarsjes kunnen (gratis) aangevraagd worden tot uiterlijk 1 december via www.lv.nl/lichtjesavond. De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Enkele vrijwilligers steken alle kaarsjes voor iedereen aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats.

Ga op vrijdag 11 december vanaf 20.00 uur naar www.lv.nl/nieuwsoverzicht en klik op het nieuwsbericht over lichtjesavond. Daarin staat een link naar de filmopname. Online lichtjesavond bestaat dit jaar -naast het aansteken van kaarsjes- uit een toespraak van burgemeester Klaas Tigelaar en muziek, zoals orgelspel.

Indien lichtjesavond niet door kan gaan, laat de gemeente dat weten op www.lv.nl en social media.

Meer berichten