Protesterende boeren parkeerden Westvlietweg vol
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Langs de hele Westvlietweg stonden tractoren geparkeerd (foto&#39;s: Ap de Heus).</p>

Langs de hele Westvlietweg stonden tractoren geparkeerd (foto's: Ap de Heus).

Protesterende boeren parkeerden Westvlietweg vol

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Boeren uit het hele land waren vanmorgen vroeg in Den Haag om te demonstreren onder meer vanwege het stikstofbeleid dat het kabinet voor ogen heeft.

Veel tractoren gingen, tegen afspraken in, toch over de rijksweg en blokkeerden door de lange stoet(en) in de regio diverse wegen en kruispunten.,

De demonstranten trokken massaal naar het Malieveld in Den Haag toe. Vervolgens richting langs Huis ten Bosch om naar de Koning en Koningin te zwaaien en te toeteren Daarna vervolgden zij hun weg naar Leidschendam om hun ongenoegen te tonen. Hun tractoren zouden eigenlijk in het Forepark geparkeerd worden maar in plaats daarvan werden de trekkers langs een groot deel van de Westvlietweg  neergezet tot aan de Vlietweg. Daar vandaan liepen zij naar het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel aan de Overgoo in Leidschendam. Hier onthulden zij hun eigen keurmerk: Farmer Friendly. 

De gemeente had met de actiegroep, de politie en het CBL afspraken gemaakt om de demonstratie in goede banen te leiden. Tijdens de actie golden coronamaatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.

In de praktijk kwam daar weinig van terecht. Bijna niemand droeg een mondkapje en iedereen stond in groepjes (dicht) bij elkaar. Verder verliep alles rustig in Leidschendam, waar een grote politiemacht op de been was om alles in goede banen te leiden.

Meer berichten