Feestelijke eerste Technasiumles op Veurs Lyceum
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Het O&O team van het Veurs Lyceum: van links naar rechts: Cyril Rothkrantz, Maaike Wessels, Maaike van der Voort en Elmar Caspers (foto: pr).</p>

Het O&O team van het Veurs Lyceum: van links naar rechts: Cyril Rothkrantz, Maaike Wessels, Maaike van der Voort en Elmar Caspers (foto: pr).

Feestelijke eerste Technasiumles op Veurs Lyceum

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In de brugklas van het Veurs Lyceum aan de Burgermeester Kolfschotenlaan in Leidschendam gaan leerlingen dit schooljaar in periode 2 en 3 al van start met het Technasiumonderwijs. Gisteren was de feestelijke eerste les met taart, ballonnen, trotse docenten en nieuwsgierige leerlingen. 

Het Veurs Lyceum heeft afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en ze voldoet aan alle kwaliteitseisen voor predicaatverlening van Stichting Technasium. Met ingang van schooljaar 2021-2022 mag de school daarom het predicaat Technasium voeren.

Het Technasium is een hedendaagse vakoverstijgende bèta-opleiding voor meisjes en jongens op de havo en het vwo. Bèta is de verzamelterm voor de exacte vakken als biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, informatica. Kern van de technasiumopleiding is het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O).

Binnen het Technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Je start met het Technasium in de brugklas. Na de brugklas en na de derde klas kies je of je met het Technasium verder gaat. In de bovenbouw kun je het Technasium blijven volgen indien je het profiel natuur en gezondheid of natuur en techniek kiest. Je volgt dan het officiële examenvak Onderzoek & Ontwerpen.

Wilt u meer informatie over het Technasiumonderwijs, ga dan naar www.veurslyceum.nl.

Meer berichten