Afbeelding
KIJK HIER TERUG

Indrukwekkende lichtjesavond op Oosterbegraafplaats

Actueel 294 keer gelezen

Voorburg - Zondagavond was het voor de vijfde keer lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg. Deze was dit jaar thuis online via de pc, tablet of mobiele telefoon te volgen. 


Nadine Stemerdink, wethouder Openbare Ruimte: “We kunnen lichtjesavond dit jaar helaas niet met elkaar op de traditionele manier beleven. Ik hoop dat veel mensen deze online lichtjesavond volgen en thuis een extra kaarsje aansteken voor diegenen die er niet meer zijn, maar voor altijd in ons hart zitten.”

Tijdens lichtjesavond sprak burgemeester Tigelaar een woord van troost: “Vanavond gedenken we onze overleden dierbare(n). We steken een lichtje aan waarmee we aan hen denken. En stilstaan bij het gemis. Een lichtje dat de dierbare herinneringen aan hen in ons naar boven laat komen. Een lichtje dat verbindt.”

Ook ontstak hij het vuur dat symbool staat voor de verbinding met ieders dierbaren die we herdenken. Enkele inwoners vertelden voor wie zij een kaarsje lieten branden. Tevens was er muziek (zang en orgel). De begraafplaats was verlicht door de honderden brandende kaarsjes die door jong en oud waren aangevraagd en voor iedereen werden aangestoken.

(foto/filmpje: Gemeente Leidschendam-Voorburg).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant