Naast sport en spel organiseert SenW in de Kerstvakantie nog veel  meer voor de jeugd t/m 26 jaar. Alles is te vinden in hun Kerstvakantieboekje (archieffoto Michel Groen).
Naast sport en spel organiseert SenW in de Kerstvakantie nog veel meer voor de jeugd t/m 26 jaar. Alles is te vinden in hun Kerstvakantieboekje (archieffoto Michel Groen). Michel Groen

Kerstvakantieboekje SenW boordevol gratis activiteiten

Actueel 482 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De buurtcoaches en jongerenwerkers van SenW hebben een Kerstvakantieboekje gevuld met toffe activiteiten voor iedereen in de leeftijd vanaf 1,5 jaar. Nog onduidelijk is wat (en voor wie) voor activiteiten nog moeten worden aangepast vanwege de lockdown of zelfs helemaal niet doorgaan. Meer info op https://www.senw-lv.nl/.

Het programma bestaat uit activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen; van een meiden fotoshoot tot bootcamp XL en van lasergamen tot een workshop natuurkunst. Twee weken lang vinden meer dan 20 gratis activiteiten in Leidschendam-Voorburg plaats. Het programma loopt van maandag 21 t/m donderdag 31 december.

Het kerstvakantieboekje is door de gehele gemeente verspreid via scholen en kinderopvangcentra. Er liggen ook boekjes bij SenW aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Natuurlijk kun je het boekje ook online vinden (www.senw-lv.nl), op Facebook (SenWLV) en op Instagram (@senw_lv) van SenW. Je kunt je aanmelden via het e-mailadres dat bij de bewuste activiteit vermeld staat. Het gevarieerde activiteitenprogramma is uiteraard in lijn met de maatregelen omtrent COVID-19. Daarom dien je je ook (tijdig) in te schrijven voor de activiteiten.

Programma

Maandag 21 december is er een badmintonclinic in de gymzaal van Bassischool De Parachute een middag multisport en spel in Sporthal Essesteijn en een fotoshoot voor meiden van 10 t/m 16 jaar bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan in Leidschendam.

Dinsdag 22 december is er een workshop op Buitenplaats Molenwei in Leidschendam, kun je een vogelhuisjes maken bij Sport en Welzijn Dobbelaan in Leidschendam en is er in Sporthal Forum Kwadraat een 6 tegen 6 handbaltoernooi voor groep 5 t/m 8.

Woensdag 23 december is er een zaalvoetbaltoernooi in twee leeftijdsgroepen (10 t/m 13 jaar en 14 t/m 17 jaar) en Sporthal De Fluit in Leidschendam.

Donderdag 24 december kan de jeugd van 12 t/m 18 jaar cupcakes bakken en versieren bij Sport en Welzijn aan de Fransstraat 16 in Voorburg.

Maandag 28 december kun je in Leidschendam Centrum, samen met je ouders, broertje of zusje bijzondere plekken ontdekken tijdens de stadswandeling ‘Ontdek je stad!’. Ook kun je die dag meedoen met de Trashure Hunt. In uiteenlopende spelvormen wordt met groepen kinderen (4 at/m 10 jr.) op zwerfafval gejaagd.

En wil jij weten hoe je gezond aan je gainz kunt werken dan is de Healty gainz workout & nutrition workshop bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam iets voor jou. Voor de kleintjes (2,5 - 4 jr.) zijn er Beweegkriebels in Basisschool Maerten van den Velde Dr. van Noortstraat 90, Stompwijk.

Dinsdag 29 december zijn er Beweegkriebels voor 1,5 – 2,5 jaar in Spiegelzaal De Waterlelie, in Prinsenhof 4 Leidschendam en kun je bij Drukkerij Studio IMBY aan de Laan van Middenburg 6 in Voorburg je je eigen tasje leren bedrukken en nieuwjaarskaarten maken met stempels. Tevens kun je die dag van 10.00 – 13.30 uur (8 t/m 12 jaar) en van 13.30 – 17.00 uur (13 t/m 17 jaar) deelnemen aan een E-sports toernooi – FIFA & Mario Kart bij Forum Sport in Voorburg. Of doe mee aan de Bootcamp XL vanuit De Loopplank in Prinsenhof Leidschendam.

Woensdag 30 december kun je van 10.00 – 13.00 uur (8 t/m 12 jaar) en 13.00 – 16.00 uur (13 t/m 17 jaar) komen lasergamen in Sporthal De Fluit. Bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan 4, te Leidschendam wordt van 14.00 - 16.00 uur het Goede Voornemensspel gespeeld (van 16 t/m 26 jaar). Daarnaast is er van 13.00 – 16.00 uur op dezelfde locatie toneel voor meiden van 10 t/m 15 jaar.

Donderdag 31 december zijn er Beweegkriebels voor 2,5 - 4 jaar bij Sport en Welzijn, Fransstraat 16, Voorburg.

Tot slot kun je van 14.00 - 20.00 uur (vrije inloop) gezellig het jaar afsluiten bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan in Leidschendam met een oliebol eten en elkaar een mooi 2021 wensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant