Afbeelding

Bespaar geld door het oversluiten van lening(en)

Actueel 135 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vandaag de dag staat de rente erg laag. Dit geldt voor zowel spaargeld als geld dat je leent. In het verleden, zeg 5 jaar geleden, heb je een lening afgesloten, met een rentepercentage dat waarschijnlijk een stuk hoger ligt dan wanneer je vandaag dezelfde lening af zou sluiten. Een lening oversluiten is de oplossing om tegen, vaak ook betere voorwaarden, een lager percentage te lenen. U bespaart hiermee direct geld!

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig. Wanneer je een lening ‘oversluit’, los je in principe je bestaande lening af door middel van een nieuwe lening. Dit gaat vaak gepaard met een lagere rente die je betaalt. Al helemaal wanneer je meerdere leningen oversluit en samenvoegt tot één grote lening, dan kun je vaak profiteren van een lagere rente.

Kan iedereen zomaar een lening oversluiten?

Ja, in principe kan iedereen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet zijn lening laten oversluiten. Het verschilt natuurlijk per situatie of dit ook daadwerkelijk winst oplevert, maar in de meeste gevallen bespaar je hier flink wat geld mee. De meeste banken rekenen geen oversluitkosten en helpen je graag. Heb jij een lening lopen of meerdere leningen? Dan doe je er goed aan om eens in de zoveel tijd te kijken wat je kunt besparen door deze leningen over te sluiten.

Online kun je het beste vergelijken bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Als online only player kunnen zij een lager rentepercentage aanbieden dan andere banken. Zij hebben geen dure consultants en kantoren waar zij geld aan kwijt zijn en werken met meerdere partijen samen waar je uit kunt kiezen. Vergelijk daarom goed online en vraag vrijblijvend een offerte aan om je lening(en) over te sluiten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant