Afbeelding

Walter haalt weer kerstbomen op voor stichting Kika

Actueel 439 keer gelezen

Voorburg - Al voor het derde jaar op rij haalt Walter (10 jaar) kerstbomen in de wijk Voorburg West op voor het goede doel.

Vorig jaar hebben jullie al een leuk bericht geplaatst over Walter. Wellicht is het dit jaar weer leuk? KiKa heeft zelf nu ook aandacht besteed aan het verhaal van Walter en hij heeft zelfs sponsoren dit jaar.

Walter is twee jaar geleden begonnen met zijn ‘Walter’s Weghaal Service’. Om de verveling in de kerstvakantie tegen te gaan en om, net zoals zijn vader sociaal ondernemer, te worden, bedacht hij zijn kerstbomen weghaal service. Het concept: hij haalt de kerstboom op, op een door de klant aangeven datum en tijd. Gemakkelijk voor hen, hoeven ze ‘m ook niet zelf weg te brengen. Hij vraagt voor deze service €1,50, daarnaast krijgt hij € 0,50 van de gemeente. Walter doneert minimaal de helft van zijn opbrengsten aan KiKa.

Het eerste jaar was direct een succes. Hij haalde 80 bomen op en doneerde €80 aan KiKa. Vorig jaar had hij het doel van minimaal 100 bomen gezet. Met 110 bomen en €300 voor KiKa was het een heel groot succes. De verzoeken komen zelfs uit Scheveningen en mensen doneren spontaan geld wanneer te ver weg wonen of een kunstkerstboom hebben.

Dit jaar heeft hij zelfs sponsoring gekregen. Het Engelse bedrijf 10to8 maakt hun boekingssysteem beschikbaar zodat klanten makkelijk hun afspraak kunnen inplannen. Omdat de hoeveelheid bomen zo groot is, wordt de achtertuin van het gezin iets te klein. Het Containerhotel en Mondial Van de Velde Verhuizingen stellen een zeecontainer beschikbaar voor de veilige opslag van alle kerstbomen. Ook de fietsburgmeester van Den Haag, Marcel Kleizen, heeft een bakfiets geregeld, zodat er meer bomen tegelijkertijd opgehaald kunnen worden.

Walter hoop dit jaar uiteraard het bedrag van vorig jaar te overtreffen. In zijn omgeving ziet hij zowel bij volwassenen als bij een leeftijdsgenoot wat kanker met je kan doen. Het is voor hem dus echt een doel dat hem aan het hart gaat.

KiKa besteedt dit jaar ook aandacht aan de actie van Walter. Helaas is het voor Walter niet mogelijk zijn gebied uit te breiden. Maar zijn actie wordt gedeeld op https://www.actievoorkika.nl/kerst waarmee zij hopen meer kinderen te inspireren een zelfde actie te starten.

Uit de krant