Impressie van het nieuwe schoolgebouw (Afbeelding: Atelier Pro Architekten).
Impressie van het nieuwe schoolgebouw (Afbeelding: Atelier Pro Architekten).

Komend kwartaal nieuwbouw Veurs Voorburg van start

Actueel 1.851 keer gelezen

Voorburg - In het eerste kwartaal van 2021 start de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor VMBO Veurs Voorburg aan de Delflandlaan in Voorburg. 

De nieuwbouw is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling rond de Rijnlandlaan. Het nieuwe gebouw gaat 400 leerlingen huisvesten en vormt een eigentijds en duurzaam thuis waar leerlingen en personeel trots op kunnen zijn.

In het voorjaar van 2020 is het gebouwontwerp afgerond door het ontwerpteam onder leiding van Atelier Pro Architekten uit Den Haag. Vervolgens zijn in de afgelopen maanden via een Europese aanbesteding aannemers geselecteerd die het nieuwe pand gaan realiseren. De werkvoorbereiding wordt momenteel door deze partijen opgestart.

Omwonenden van de nieuwe locatie van Veurs worden in het begin van het nieuwe jaar geïnformeerd over de bouw met een huis-aan-huis verspreid bouwbulletin met daarin meer informatie over de bouwwerkzaamheden, contactpersonen tijdens de uitvoering en de planning.

De school verwacht aan het begin van de zomer van 2022 uit hun huidige pand aan de Van Horvettestraat te verhuizen naar het nieuwe gebouw, zodat het schooljaar 2022-2023 aan de Delflandlaan gestart kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant