Installaties bij Mall wijzen mogelijk op invoering betaald parkeren
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Uitgang van de parkeergarage van Westfield Mall of the Netherlands. Rechts zijn bij de ingang de eerste slagboompjes te zien (foto: Ap de Heus).</p>

Uitgang van de parkeergarage van Westfield Mall of the Netherlands. Rechts zijn bij de ingang de eerste slagboompjes te zien (foto: Ap de Heus).

Installaties bij Mall wijzen mogelijk op invoering betaald parkeren

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Er zijn bij alle in- en uitgangen van The Mall of The Netherlands slagbomen en parkeermeterinstallaties geplaatst. Daarmee wordt de indruk gewekt dat er betaald parkeren ingevoerd gaat worden in het (ver)nieuw(d)e winkelcentrum.

In ieder geval gaat er registratie plaatsvinden van de aankomst en het vertrek van auto’s. Wat overigens niet zo vreemd is omdat zo ook de bezettingsgraad van de parkeergarages kan worden bijgehouden en kan worden aangegeven dat bepaalde garages vol zijn.

De fractie van GBLV/Gemeentebelangen heeft het college wel vragen gesteld om opheldering te krijgen over deze zaak. Zo wil de partij weten of hier overleg met The Mall over is geweest.

Bekend is dat er inderdaad afspraken met Unibail Rodamco zijn gemaakt over gratis parkeren. Deze afspraken zijn openbaar, waarbij betaald parkeren op termijn overigens niet blijkt te zijn uitgesloten. Toch heeft de gemeente al enkele malen aangegeven dat er nu ‘niet, straks niet en nooit niet’ betaald parkeren komt in The Mall of the Netherlands. Dit roept dus de nodige vragen op.

Meer berichten