Man na dollemansrit klemgereden
Logo hetkrantje-online.nl

Man na dollemansrit klemgereden

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg – Na een levensgevaarlijke dollemansrit door Voorburg is een automobilist in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie tot staan gebracht en aangehouden Den Haag.

De politie ontving diverse meldingen in verschillende wijken van Den Haag dat een automobilist tegen meerdere auto’s was gebotst maar toch was doorgereden. De gealarmeerde politie ging op zoek naar het voertuig, maar troffen de betreffende auto nergens aan.

Enkele fotografen van een calamiteitenwebsite (District8) zagen het voertuig wel rijden op de Binckhorstlaan en toen de bestuurder door had dat hij werd achtervolgd, sloeg hij op de vlucht. Daarbij bleek verloor hij diverse malen de macht over het stuur en raakte van de weg. Toch zette hij zijn vlucht voort en maakte daarbij zelfs gebruik van een fietspad. Op de Agrippinastraat in Voorburg leek de rit te eindigen toen de wagen vol op een geparkeerde auto reed

Op een of andere manier lukte het de automobilist toch om de rit voort te zetten, waarbij weer terug op de Binckhorstlaan de motorkap opensloeg en zo het zicht van de bestuurder grotendeels ontnam. Na enkele bijna aanrijdingen, waaronder met een politieauto die de achtervolging had ingezet, besloot de politie een einde aan de rit te maken en werd de zwaar beschadigde auto klemgereden.

Nog steeds wilde de bestuurder zich niet gewonnen geven en weigerde het voertuig te verlaten. Om de man te overmeesteren werd pepperspray gebruikt, waardoor hij in de boeien kon worden geslagen. Dat zich in het voertuig verschillende lege bierflesjes bevonden leek erop te wijzen dat de automobilist mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. 

Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een blaastest. De politie maakte proces verbaal op en zal de man onder meer roekeloos rijgedrag en het verlaten van plaats(en) van ongeval ten laste leggen. 

Ondanks deze risicovolle rit en achtervolging raakte niemand gewond.

Meer berichten