‘Bovenveen Samen’ breit en haakt een Paasboom
Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;&#39;Bovenveen Samen&#39; gaat voor een dergelijke Paasboom, zoals hier enige tijd geleden in het centrum van Pijnacker (foto: Telstar)</p>

 'Bovenveen Samen' gaat voor een dergelijke Paasboom, zoals hier enige tijd geleden in het centrum van Pijnacker (foto: Telstar)

‘Bovenveen Samen’ breit en haakt een Paasboom

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Na de succesvolle acties ‘sing & shine’ en de ‘kerststal’ kiest ‘Bovenveen Samen’ ervoor om met alle inwoners samen te breien en te haken aan een enorme Paasboom. 

De boom zal – goed zichtbaar vanuit de tram en de wijk – direct na Pasen worden opgetrokken in de tuin van de Koningkerk aan de Br. Ingenhoeslaan te Voorburg.

De wijksamenwerking ‘Bovenveen Samen’ - bestaande uit Woej, De Koningkerk, Volkstuinvereniging Nicolaas Beetslaan, Fenomeen Bovenveen en Middin - roepen iedereen die de kunst van het breien of haken beheerst op om lapjes te breien of te haken van ongeveer 14 bij 14 centimeter. Deze worden samengevoegd tot grote, lange sjaals die aan de (kunst)boom omhoog worden getakeld. Hoe meer kleuren, hoe beter, dus alle restjes wol kunnen worden gebruikt. Lapjes die klaar zijn kunnen in de ‘postbus‘ bij de tuin van de Koningkerk worden gedeponeerd. Voor grotere hoeveelheden staan er ook kratten/tassen.

Iedere woensdag en op zaterdag 3 april tussen 15.00 uur en 16.00 uur zijn er mensen in de kerk aanwezig die de lapjes graag in ontvangst nemen. Houdt u wol over of heeft u wol nodig. Ook dat kan op bovenstaande wijze worden gebracht en opgehaald. De sjaals worden een prachtige versiering voor de Paasboom. “We genieten er enkele weken van. Daarna worden ze gewassen en ter beschikking gesteld aan het Leger des Heils (voor dak- en thuislozen). We doen het dus niet voor niets. Hoe eerder we de lapjes krijgen, hoe makkelijker het uiteraard voor ons is”, aldus Jan Hendriks namens de organisatie. 

Voor meer informatie: kkhendriks@live.nl en www.koningkerkvoorburg.nl.

Meer berichten