Kinderen weer met plezier naar de opvang
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Enthousiaste kinderen doken meteen in de sneeuw en genoten ervan weer samen met hun vriendjes te kunnen spelen.</p>

Enthousiaste kinderen doken meteen in de sneeuw en genoten ervan weer samen met hun vriendjes te kunnen spelen.

Kinderen weer met plezier naar de opvang

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Alle kinderen van 0 tot 4 jaar mochten op maandag 8 februari weer naar de kinderopvang. In het hele land gingen de dagopvanglocaties weer open na 8 weken alleen noodopvang te hebben geboden. Dat betekende heel veel blije kinderen en blije ouders.

De BSO’s blijven voorlopig nog gesloten, maar wel geopend voor noodopvang van kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

De opening vond plaats ondanks de vele (veiligheids)maatregelen die last minute doorgevoerd moesten worden. Patricia Geers, manager Kindcentra bij Vlietkinderen: “Toen zondag aan het eind van de dag de signalen kwamen dat een aantal scholen vanwege het winterweer ging sluiten, zijn we nog met het crisisteam bij elkaar geweest, na overleg met de managers van de locaties. Ons besluit was unaniem: hoe dan ook, wij zijn open!”

“Het winterse weer, vormde wel een extra uitdaging, vooral ook omdat het openbaar vervoer hier en daar was uitgevallen”, vervolgt Geers. “Onze medewerkers hebben alles in het werk gesteld om naar de locaties te komen, lopend, gebracht door een familielid of door buren… Echt heel fijn om te merken hoeveel helpende handen er zijn op het moment dat je dat nodig hebt. Voor een aantal Pedagogisch medewerkers was het nog een hele toer om op tijd te kunnen starten, reden was dat zij – vanwege de sluiting van de school - hun kinderen ergens moesten onderbrengen als ze thuis geen thuiswerkende partner hadden. Maar al met al is het ons gelukt!”

Zonder uitzondering waren alle kinderen heel blij de Pedagogisch Medewerkers weer te zien. “Opvallend hoe snel de meeste kinderen weer gewend waren. Daar is ook hard aan gewerkt door onze medewerkers. Zij hebben veel contact gehouden met de kinderen tijdens de lockdown. Dit deden ze bijvoorbeeld door filmpjes voor hen te maken met verhaaltjes en liedjes. Iedereen is blij dat we weer ‘gewoon’ aan de slag kunnen. Wij met de ontwikkeling van de kinderen, en de ouders met het werk. Zonder kinderen om je heen is het thuiswerken toch net iets eenvoudiger“, aldus Patricia Geers.

Terugkijkend op het opengaan klinken er veel positieve geluiden. Nanda Meulmeester, manager van Kinderdagverblijf Pinkeltje in Voorburg: “We zijn er voor de kinderen en hun ouders, ook als de omstandigheden lastig zijn. We zullen alles uit de kast halen om onze dienstverlening te realiseren. Een mooi voorbeeld is misschien dat we één locatie hadden met een aantal medewerkers die in de week voor de heropening positief waren getest en in quarantaine moesten; deze mensen konden dus niet aanwezig zijn bij de heropening. Om dit op te vangen hebben we onze Pedagogische coaches en de ‘Vliegende Brigade’ (invalkrachten) op deze locatie ingezet, dat ging heel goed.”

Concluderend, kinderen, ouders en Pedagogisch medewerkers zijn heel erg blij dat ze weer naar de opvang mogen komen. De sneeuw maakte de eerste heropeningsweek extra bijzonder. Enthousiaste kinderen doken meteen in de sneeuw en genoten ervan weer samen met hun vriendjes te kunnen spelen”, aldus Yvonne Bood van Vlietkinderen. 

De sneeuw is inmiddels verdwenen, maar de kinderen kunnen toch lekker buitenspelen nu het wat minder koud en nat is.

Meer berichten