Logo hetkrantje-online.nl
<p><br>Op de bouwlocatie verschenen actievoerders  met de tekstborden: &lsquo;Hier betaalbare huurwoningen&rsquo; (foto: Wilfried vd Eijnden).<br><br><br></p>


Op de bouwlocatie verschenen actievoerders met de tekstborden: ‘Hier betaalbare huurwoningen’ (foto: Wilfried vd Eijnden).


SP in actie voor betaalbaar en eerlijk huren

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Betaalbare huurhuizen moeten er komen, vindt de SP. Dat maakte de partij duidelijk op de bouwlocatie aan de Schoorlaan. Hier stonden ooit betaalbare huizen.

Op de bouwlocatie verschijnen nu tuinwoningen van € 755.000 en terraswoningen van € 670.000.“Het lijkt erop dat de plaatselijke politiek van VVD rechts tot GroenLinks alleen voor zichzelf bouwt”; daarmee opende SP-campagneleider Piet de Ruiter de actie.

Op de bouwlocatie verschenen 30 borden met de tekst: ‘Hier betaalbare huurwoningen’. Samen met huurders toverde SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman het billboard van de projectontwikkelaar tijdelijk om met een megaspandoek: ‘Voor eerlijke huren’. Beckerman maakte duidelijk dat eerlijke huren mogelijk zijn. 

De SP kreeg deze maand een voorstel aangenomen om de huren te bevriezen. “Dat kan als de verhuurderheffing wordt afgeschaft. Door deze belasting gaan drie maanden huur rechtstreeks naar de staatskas.” Afschaffing van de verhuurderheffing zorgt er volgens de SP ook voor dat woningcorporaties Vidomes en WoonInvest meer geld overhouden om bestaande huizen op te knappen, zoals in het Voorburgs Oranjekwartier. Of om betaalbare huizen te bouwen in de Venestraat en Nieuwstraat in Leidschendam.

De Ruiter vindt dat in Leidschendam-Voorburg voor elke gesloopte woning twee betaalbare huurhuizen moeten terugkomen. “En tegenover elke villa moeten twee betaalbare koophuizen staan voor mensen met lage en middeninkomens. Zo krijgen starters weer een kans, jagen we jongeren niet langer de gemeente uit en kunnen gewone mensen een betaalbaar huis vinden.”


Meer berichten